fredag 16 mars 2012

Blå Blomman – oket färdigt.

Blå Blomman.
Hej allihop! Nu är jag klar med med oket på min Blå Blomman. Det känns bra! Lite tveksam är jag (som vanligt) över hur jag ska ta mig an nästa steg med de förkortade varven och ökningarna, eftersom jag vill sticka allting på rundsticka. Jag har läst era inlägg men förstår nog inte riktigt hur jag ska göra ändå. Kanske behöver jag bara ta en paus och läsa mönstret och inläggen ytterligare en gång. :)

Trevlig helg!
/Louise

torsdag 15 mars 2012

Annorlunda


Oket kräver total koncentration, bålen och ärmarna kräver att man stänger av hjärnan och låter händerna leka stickmaskin. Jag har försökt ställa om och få till det. Det går sådär.
Jag stickar runt för att slippa aviga varv, men först måste ju ökningarna göras. Jag följde mönstret men då blev jumpern alltför vid så jag har repat upp och hoppat över ganska mycket ökningar (totalt cirka 35 maskor). När det bara rör sig om EN färg funkar det att repa upp, men angoran biter sig fast och det känns grymt mot garnet att bråka med det så här. Nu hoppas jag att det blir bra.

torsdag 1 mars 2012

Njutsam stickning

Stora beslut är tagna - det blir en kofta....och jag stickar den fram och tillbaka, får se om jag ångrar det längre fram (förhoppningsvis inte).
Har beslutat mig för att detta blir en långsam stickning, skall njuta av varje maska (dessutom är det dagsljusstickning). Det blir så vackert!