fredag 20 juli 2012

Storlek?

Nu behöver jag hjälp, hoppas nån är inne här och läser.
Jag tycker tröjan blir stor! Stickar stl medium. I vintras på syfestivalen träffade jag erfarna Evalotta aka Tålamodspåsen, som sa att tröjan kommer att krympa, så det var bra att sticka lite stort. Men Hur stort? Ska jag repa upp till oket och göra om? Eller strunta i de extra maskorna under ärmhålet? Eller tycker ni den ser alldeles lagom ut?
Om någon undrar så har jag för lös stickfasthet. 27 m per 10 cm. Så min medium blir nog large minst.
Det vore skönt att slippa göra om de korta varven, jag tror eg inte att jag behöver de extra maskorna under ärmen för bra passform, det brukar jag inte behöva när jag stickar top-down-raglantröjor.
(ursäkta vacation-frisyren :)

Edit: nu har jag räknat och kommit fram till att jag, om jag stickar stl xxs, får en som är 109 cm vid. Med reservation för hjärnsläpp, jag har verkligen gått på semester märker jag när jag försöker tänka :)
Så det blir till att repa upp. Å andra sidan blir det ju färre maskor att sticka sen :)

söndag 15 juli 2012

Fel sida fram

Sitter i bilen på väg genom sommarSverige och inser att "skarven", där jag fäst mina trådar, hamnat på framsidan av tröjan. Det här händer ofta när jag gör korta varv och inte tänker före. Grr. Men jag tänker strunta i det, garnändarna är så tunna att det inte kommer att störa. Dessutom ser det extra handgjort ut med skarven på framstyckets sida, eller hur? ;)

fredag 13 juli 2012

Oket är klart!

Hurra, oket är äntligen klart! Jag Älskar färgerna i Gotiska fönstret, som en himmel!
Måste erkänna att flerfärgsstickning inte är min favoritgren. Men nu kommer det desto roligare arbetet med själva tröjan :)
Tänker mig att jag sätter markörer efter maskantalet i mönstret och sen bara kör på med ökningar som på en vanlig top down- tröja. Låter det rimligt?
Funderar på att skippa de korta varven på framstycket. De är väl främst till för bysten eller? Någon med erfarenhet av bohuströjor som vill tycka till?---
Förresten, det var inget. Kollade just Marias bild och fattar att det är precis tvärtom :) Jag gör dem väl då.