fredag 29 mars 2013

Suck! Omstart

 Men men, har nu stickat fyra ärmar och repat dessa i tur och ordning, har fått ett hum av hur tight jag vill ha ärmen, stickade första två enligt mönstret men det kändes som ett par vingar, jösses vad vida. Nu har det blivit omstart och förkortade varv enligt Marias beskrivning. Klurar som bäst på om jag är klar med de varven och bara ska göra ärmökningarna. Önska mig lycka till! 

onsdag 13 mars 2013

Ta över?

Jag har nu stickat klart min kofta och har inga planer på en ny i det närmaste. Målet med denna KAL:en och bloggen är ju att den ska vara gemensam och öppen. Därför undrar jag om någon vill ta över den från mig. Dvs, bli admin, lägga till nya medlemmar mm. Det innebär inte mycket jobb alls men någon måste ju göra det och det känns bättre att det är någon som är aktiv.

Vad säger ni? Förslag?

Ha en härlig dag!

Maria

tisdag 12 mars 2013

Knappar?!?

Det börjar närma sig....har bara en ärm kvar och har börjat leta knappar men kan inte hitta några fina.
Sådana knappar som jag vill ha (den vänstra) verkar vara HELT omöjliga att hitta i svart, eller är det någon som vet var det finns några (behöver 10)? Har hittat ett sämre alternativ, de högra, men är inte helt nöjd. Är det någon som har något knapptips?

måndag 11 mars 2013

Blå Blomman

Hej
Så tog jag äntligen mod till mig och beställde ett materialpaket till Blå Blomman, ett beslut som har föregåtts av mycket förberedelser. Jag har aktivt valt mina tidigare projekt för att kunna träna på saker som var nya för mig i mönstret för Blå Blomman. Mönsterstickning tex där jag till slut blev så fast i just det så att jag började skapa egna mönster :-).  Jag har tränat på att sticka sömlösa tröjor uppifrån och ner, och på att göra snygga ökningar utan hål. Så jag kände mig redo för Blå Blomman och började sticka oket. Det var jätekul och allt gick som på räls så långt....sedan körde jag fast.

Jag förstår verkligen inte hur det är tänkt att jag ska komma vidare. Rent principiellt förstår jag ju från tidigare projekt att jag ska fördela maskorna (har ökat till korrekt antal efter oket) på framsida, baksida och två axlar. Men jag misstänker att mönstret inte är tänkt för att sticka på rundsticka så jag får liksom inte ihop det. Nu hoppas jag ju att det är någon av er som kan hjälpa mig vidare så att jag får avsluta mitt drömprojekt.

Plan B är att helt enkelt skippa mönstret för Blå Blomman fortsättningsvis och helt enkelt ta ett mönster jag redan stickat för en annan tröja som jag vet hur jag går vidare med. Det är alltså en jumper jag håller på med och inte koftan (har inte lärt mig att steeka än, det får bli nästa projekt) och jag har kommit till den delen av mönstret som säger

När oket är klart: Fördela maskorna enligt nedan med början vid märket höger axel bak, bakstycke, vänster ärm, framstycke och höger ärm:

                                          S         M            L-XL
Ärmar                              88         86           84m
Fram- och bakstycke      116       118         120m

(Jag ska sticka en storlek S) Så långt är jag med men sedan uppfattar jag mönstret som att jag ska sticka de fyra delarna var för sig och sedan sy ihop. Verkar krångligt. Så vad säger ni, kan jag sticka denna på rundsticka eller måste jag som mönstret säger?