lördag 25 maj 2013

Nya stickor

Efter samtal med Maria på Garnkorgen i Sundsvall bestämde jag mig för att byta till Addis rundstickor. Enligt Maria är det ofta problem med KnitPros stickor. Tack Garnkorgen för finfin service!

torsdag 23 maj 2013

Katastrof

Idag hände det som inte får hända. Kabeln på rundstickan lossnade!  Nu gick det rätt bra med stickningen men det retar mig oerhört att 125-kronorsstickorna (karbonz) inte höll bättre. Dom var ju så sköna att sticka med. Nu är dom returnerade till Garnkorgen och vi får se vad som händer. Jag stickar vidare mina 80-centimeters men kollar kabeln noga. 

fredag 17 maj 2013

Stickfasthet igen

Jag repade ju upp hela okte för att jag hade en cm för mycket när jag mätte stickfastheten. Nu verkar jag ha en cm för lite men det skiter jag i. Det får bli som det blir nu, speciellt om storlekarna är stora. Det ser i alla fall snyggare och tätare ut än innan:) Valde den andra varianten på kragen också vilket jag tror kommer passa mig bättre.

Den blå

Snart halva oket stickat. Än så länge ett nöje!

onsdag 15 maj 2013

Nybliven bohusstickare

Jag heter Anne Marie Pehrsson och bor sedan 25 år i Jämtland. Har under årens lopp provat dom flesta textila teknikerna men just nu väver och stickar jag mest. Ända sedan jag jobbade på Bohusslöjd i Göteborg ett par somrar på 60-talet har jag varit förälskad i bohusstickningen. Då var det ouppnåeligt att själv köpa någon av dom vackra jumprarna vi sålde bla till fina amerikanska damer som kom med kryssningsfartygen. Och nu sitter jag här med en garnsats till jumpern som heter Den Blå. Vilken lycka! Har tänkt att det ska bli en examensgåva till min yngsta dotter nästa vår. Eftersom även den äldre tar examen då så planerar jag att sticka ytterligare en jumper. Det gäller att vara ute i tid... Efter att ha påbörjat stickningen känner jag mig djupt imponerad av dessa bohusländska kvinnor som stickade jumprar och koftor till försäljning.