söndag 30 juni 2013

Nybörjare på Bohusstickning

Äntligen kan jag också delta i den här bloggen eftersom även jag blivit med ett stick-kit. Jag önskade mig ett kit till Gallret Rött när jag fyllde år för några veckor sedan och fick det av mina barn. Plus att jag fick ett presentkort på ytterligare ett kit av mina kära släktingar. Så i höst får det bli en resa till Bohusläns Museum.
Jag heter Efwa och bloggar i bloggen Medeas Värld. Jag bor mest i Provence men åker ganska ofta till Sverige, dels för att träffa mina barn och dels för att jobba med föreningen Sticka där jag är en i styrelsen. Jag har alltid många stick-projekt på gång och som om det inte vore nog syr jag också i stort sett alla mina kläder själv och jobbar på att bli författare. Skriver både noveller och är i början på en roman. 
 Nåja, nu är det i alla fall dags att sätta igång på min första bohusstickade kofta. Jag har stickat stickfasthetsprov. Stickade det runt,  (efter Ysoldas beskrivning där man drar tråden bakom för att resultatet ska bli som rundstickat), eftersom jag tänkt sticka koftan runt med steek och klippa efteråt. Som det verkar behöver jag tunnare stickor till det enfärgade men jag stickar oket med stickor 2.5mm, och sen får jag se hur jag gör. Kanske tar jag 2.25mm till det svarta enfärgade.
 Jag har lagt upp till halskanten nu och börjat sticka. Gissar att den här stickningen får ta lite tid.
 Här är jag som jag såg ut på min födelsedagsfest för några veckor sedan.

onsdag 26 juni 2013

Gröna ängen

 Nu har jag kommit så här långt, jag spände upp delarna för att få en uppfattning om storleken och det verkar passa bra! 
Jag har fortfarande inte tröttnat utan det är ett härligt arbete som jag får njuta av lääänge :-)
Detta bohusmönster är från 1940 och jag blir mer och mer intresserad av kläder från den tidsepoken. Det finns så mycket snyggt och välskräddat!

torsdag 6 juni 2013

Bakstycket klart!

Så var bakstycket klart.
Jag gillar verkligen att sticka med tunna stickor även om det tar lång tid. Garnet är så härligt att sticka med och jag tror att koftan blir precis lagom tjock. Jag började sticka i storlek M, men tyckte att den såg så bred ut så när jag maskade av för ärmhål så maskade jag av fler maskor så det blev storlek S. Efter 20 varv mönsterstickning insåg jag att storlek S blev för litet.... Bara att backa tillbaka till avmaskningen för ärmhålen och nu har jag istället storlek S/M. Ett mellanting.... :-)

Posted via DraftCraft app

måndag 3 juni 2013

Den blå

Arbetet avancerar så sakteliga framåt. Känns rätt bra så här långt.