fredag 16 mars 2012

Blå Blomman – oket färdigt.

Blå Blomman.
Hej allihop! Nu är jag klar med med oket på min Blå Blomman. Det känns bra! Lite tveksam är jag (som vanligt) över hur jag ska ta mig an nästa steg med de förkortade varven och ökningarna, eftersom jag vill sticka allting på rundsticka. Jag har läst era inlägg men förstår nog inte riktigt hur jag ska göra ändå. Kanske behöver jag bara ta en paus och läsa mönstret och inläggen ytterligare en gång. :)

Trevlig helg!
/Louise

6 kommentarer:

 1. Vad fin den är! Jag skrev i ett inlägg hur jag hade gjort ( tror jag annar så var det på projektsidan på ravelry. Om du tittar på den och inte förstår hur jag menar så är det bara att fråga!

  SvaraRadera
 2. Åh vad snyggt!!! Nu måste jag väl komma igång med min snart igen.

  SvaraRadera
 3. Wow! Så fin! Jag vill ha en sån också! Har du provat om oket är lagom?

  SvaraRadera
 4. Tack alla! Jag är också himla nöjd.
  Jag ska läsa igenom ditt inlägg igen, Maria. Just nu tar jag en paus på några dagar och virkar lite.
  Jag har provat oket och jag tror det passar. Det är lite svårt att veta eftersom min kropp inte ser ut som den brukar just nu (är höggravid :) ). Jag får chansa lite helt enkelt.

  SvaraRadera
 5. Hej, Jättefin! Jag har stickat två tröjor. På den första delade jag och stickade var del för sig, men fy vad mycket det blev att sy ihop. Den andra fortsatte jag hela vägen på rundsticka det gick alldeles utmärkt- men du måste ju sticka fram och tillbaka med aviga varv tills du är klar med de förkortade varven. Sen är det bara att lägga upp under armen och fortsätta sticka bålen för sig. Jag stickade även ärmarna på rundsticka, då plockade jag upp under armen i de upplagda maskorna. Därmed blev det minimalt med sy-jobb. Ärmarna gjorde jag vida-typ trumpetärm- jag blev väldigt nöjd med det. Ett tips är att använda flera rundsticor ibland så du kan prova att den sitter bra ( stämmer kanske dåligt om du inte räknar med att vara gravid jämt :-) men du kan jämföra med en annan tröja) lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för ditt svar! (Och ursäkta mitt sena svar.) Det låter så enkelt när du skriver men jag får ändå inte ihop det. Jag skrev precis ett inlägg med mina bekymmer (två inlägg upp). Snurrar jag till det alldeles för mycket?

   Radera