fredag 20 juli 2012

Storlek?

Nu behöver jag hjälp, hoppas nån är inne här och läser.
Jag tycker tröjan blir stor! Stickar stl medium. I vintras på syfestivalen träffade jag erfarna Evalotta aka Tålamodspåsen, som sa att tröjan kommer att krympa, så det var bra att sticka lite stort. Men Hur stort? Ska jag repa upp till oket och göra om? Eller strunta i de extra maskorna under ärmhålet? Eller tycker ni den ser alldeles lagom ut?
Om någon undrar så har jag för lös stickfasthet. 27 m per 10 cm. Så min medium blir nog large minst.
Det vore skönt att slippa göra om de korta varven, jag tror eg inte att jag behöver de extra maskorna under ärmen för bra passform, det brukar jag inte behöva när jag stickar top-down-raglantröjor.
(ursäkta vacation-frisyren :)

Edit: nu har jag räknat och kommit fram till att jag, om jag stickar stl xxs, får en som är 109 cm vid. Med reservation för hjärnsläpp, jag har verkligen gått på semester märker jag när jag försöker tänka :)
Så det blir till att repa upp. Å andra sidan blir det ju färre maskor att sticka sen :)

3 kommentarer:

 1. Det ät inte säkert att koftan krymper. Filtar till sig lite kanske men inte så den blir en storlek mindre. Visst kan du hoppa över maskorna under ärmen men då kanske ärmhålet känns lite trångt. Det hade nog varit bättre att göra färre raglanökningar, tyvärr. 27 m är väl betydlig färre än vad det står i mönstret.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för svaret! Ja, mönstret säger 33 m. Jag räknar på det och kör den storlek som blir bäst utan att räkna kallt med krympning.

   Radera
 2. Bäst att även jag räknar masktätheten. Sjutton oxå. Den ser ju gigantisk ut på dig. Jag ärcmycket större än dig och har valt L försäkerhetsskull.

  SvaraRadera