fredag 30 november 2012

Hej!

Hej allihopa!
Jag heter Clara och bloggar vanligtvis på ClaraStickar. För tre år sen var jag på Bohusläns museums utställning om Bohus stickning och föll pladask för alla vackra koftor och jumprar. Sedan dess har jag längtat efter att få sticka en, och nu har jag äntligen köpt ett materialpaket till Blå blomman! Efter att ha sett Louises fina bilder i inlägget nedan känner jag ännu mer att det är rätt val.


Paketet kom i onsdags, och jag började direkt sticka provlappar. Insåg att jag behöver 1,5mm till slätstickningen och resåren, och 2mm till mönsterstickningen. Det var svårt att hitta så tunna stickor i Göteborg, så istället fick jag beställa på nätet och nu väntar jag otåligt på att de ska komma fram så att jag kan sätta igång!

Under tiden förbereder jag arbetet och sätter mig in i hur jag ska göra. Har fått stor hjälp av gamla inlägg här på bloggen, och av både Maria och Louise via mail eftersom jag redan tycker att det är svårt att tyda mönstret. Min plan är att sticka koftan runt och sedan klippa upp, precis som Maria gör på sin Gotiska fönstret. 


1 kommentar:

  1. Hej! Det ska bli så kul att följa arbetets gång. Extra kul att se den som kofta också.

    SvaraRadera