söndag 30 juni 2013

Nybörjare på Bohusstickning

Äntligen kan jag också delta i den här bloggen eftersom även jag blivit med ett stick-kit. Jag önskade mig ett kit till Gallret Rött när jag fyllde år för några veckor sedan och fick det av mina barn. Plus att jag fick ett presentkort på ytterligare ett kit av mina kära släktingar. Så i höst får det bli en resa till Bohusläns Museum.
Jag heter Efwa och bloggar i bloggen Medeas Värld. Jag bor mest i Provence men åker ganska ofta till Sverige, dels för att träffa mina barn och dels för att jobba med föreningen Sticka där jag är en i styrelsen. Jag har alltid många stick-projekt på gång och som om det inte vore nog syr jag också i stort sett alla mina kläder själv och jobbar på att bli författare. Skriver både noveller och är i början på en roman. 
 Nåja, nu är det i alla fall dags att sätta igång på min första bohusstickade kofta. Jag har stickat stickfasthetsprov. Stickade det runt,  (efter Ysoldas beskrivning där man drar tråden bakom för att resultatet ska bli som rundstickat), eftersom jag tänkt sticka koftan runt med steek och klippa efteråt. Som det verkar behöver jag tunnare stickor till det enfärgade men jag stickar oket med stickor 2.5mm, och sen får jag se hur jag gör. Kanske tar jag 2.25mm till det svarta enfärgade.
 Jag har lagt upp till halskanten nu och börjat sticka. Gissar att den här stickningen får ta lite tid.
 Här är jag som jag såg ut på min födelsedagsfest för några veckor sedan.

1 kommentar:

 1. Hej, vilka härliga färger du har valt till din kofta! man blir glad och varm.
  Själv stickar jag Gröna Ängen och är nu på ärmarna... Lååånga sådana och ingen rolig mönsterstickning i sikte... Den stickas nämligen nerifrån och upp och bara mönster på fram och bakstycke.

  Lycka till med allt kreativt du håller på med , det låter härligt.
  Jag syr också en hel del, helst och gärna folkligt inspirerat...
  Mia

  SvaraRadera