onsdag 16 januari 2013

Presentation

Hej!
Elin heter jag! Jag är 29 år och bor i Lund.
Tanken är att jag ska sticka Gotiska fönstret med blå botten som tröja. Har bara stickat en tröja innan och det var med stickor 5 så detta blir en rejäl utmaning. Tycker Bohuströjorna är så otroligt fina och vill ju ha en så då är det bara att sätta igång att sticka en!

Jag har två stora farhågor med detta projekt:
1. Storleken bli helt bananas
Hoppas att man kan upptäcka sånt innan det är alldeles för sent iom att man stickar uppifrån och ner. Fick ett tips om att storlekarna i mönstret är ganska stora också men jag tror jag ska ta storlek M. Har gjort en provlapp men det är svårt att veta hur mycket man ska sträcka den då man mäter. Får mellan 9,5-11,5 cm på 33 maskor beroende på hur man sträcker. Kanske skulle sticka runt också för att det ska bli mer verklighetstroget?


2. Min slätstickning ser för j*vlig ut
Ska absolut sticka runt annars kommer denna farhåga slå in direkt. Har sett en massa bra tips här på bloggen hur man ska gör detta.

Hur det går återstår att se:) Nu väntar jag bara på rundstickor i rätt storlek sen drar jag igång!
Vi hörs!

6 kommentarer:

 1. Hej Elin och välkommen :). Jag skulle råda dig att göra provlapp runt. iallafall på mig så skiljer det jättemycket från runt och fram och tillbaks. Det skiljer dessutom en storlek mellan oket och resten. Mitt ok är stickat med 2,5mm och resten med 2mm. Men jag vet..det är supertrist! :)

  Iallafall, du kommer att klara det galant såklart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Ja jag känner att det kan vara en bra ide. Ska man sticka provlapp på oket också?

   Radera
 2. Hej och välkommen Elin!
  Jag skulle sticka en provlapp på oket. Jag har en helt annan stickfasthet när jag stickar med fler färger. Jag stickade oket på stickor 2,5 mm. Resten av tröjan fick jag gå ner på stickor 2 mm (resåren 1,5 mm).

  SvaraRadera
 3. Vad jag har förstått så stickar Solveig på maskin de stora partierna av koftorna och tröjorna. Jag håller på med gotiska fönstret i kofta, och visst att jag drar L i vanliga fall och valde detta till koftan, men jösses så vida ärmarna blir. Suck! Funderar på att repa upp 1,5 ärm och göra flera minskningar, stickar redan nu på stickor 2.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror inte att det har något med maskinstickning att göra. Stickfastheten är ju angiven och stämmer den så blir tröjan den storleken som det är tänkt. Jag tror snarare att det har med mode att göra. Vad jag önskar är istället att det fanns angivet hur många cm tillägg som det är beräknat att man ska ha när man bär den.

   Radera
  2. Du hae säkert rätt Maria. Vi vill troligen har tajtare tröja oxh kofta än vad man ville då mönstrena gjordes. Ska mäta de jag stickat igen under kvällen och se hur jag kan få till det med lite smalare ärmar.

   Radera