måndag 9 januari 2012

Hej!

Blå Blomman från Bohus Stickning.
Jag heter Louise och bloggar på Polliver. Jag älskar Bohus Stickning och har länge drömt om att få sticka en egen tröja. Nu ska det äntligen bli verklighet. I helgen köpte jag ett stickpaket med Blå Blomman. Än så länge har jag inte haft möjlighet att börja, förmodligen kommer det dröja några veckor innan jag kan det.

Jag ser fram emot att läsa om era arbeten och ta del av alla tips!
/Louise

8 kommentarer:

 1. Hej Louise! Jag som trodde att du skulle dyka över stickningen med en gång! :)

  SvaraRadera
 2. Ja, om jag ändå hade stickor! Jag skulle köpt idag men de hade bara Drops i metall som jag inte alls gillar. Jag har några från Birk Ikast i bambu som är suveräna. Men de verkar inte finnas så tunna. Så nu vet jag inte vad jag ska hitta på. Har ni några tips?

  SvaraRadera
 3. Jag använder bara knit pro harmony wood. De känns ganska sköra i 2mm men de håller bra. Kabeln är så tunn och spetsarna är vassa.

  SvaraRadera
 4. Tack för tipset! Egentligen ska man ju inte bry sig om det estetiska, det är klart funktionen är det viktigaste, men jag tycker de är så fula med tio spräckliga färger... Jag såg på din bild att dina är fint enfärgade. Var hittar jag sådana?

  SvaraRadera
 5. Haha! Klart att man ska bry sig om det estetiska! Mina är också randiga men eftersom de är då himlans tunna så ser man inte det så tydligt. De skiftar bara lite i. Grönt och lila. De fyrkantiga, knit pro cubics är bara träfärgade. Men de är lite känsliga. Hörnen på de slits lite så det kan bli jack i dem. Jag köpte mina på stäket hantverk men jag tror att tummelisa har de med. Jag köpte 2mm strunpstickor cubic där.

  SvaraRadera
 6. Innan jag hunnit läsa ditt svar så tog jag mig i kragen och gick och köpte mig ett par sådana stickor ändå. De fanns på Deisys Design. Du har rätt i att de inte ser så farliga ut när de är tunna. :)

  SvaraRadera
 7. Blå blomman - så fin den är! Jag har faktiskt inte lagt märke till den förut, nu vill jag ju sticka den också! Det går snabbare att berätta vilka jag INTE vill sticka...
  Jag är nybliven Addi-ägare (idag) och jag är mer än nöjd, rekommenderas! Varken ful eller snygg men härlig att sticka med, mjuk och fin "slang", slår knitpro (som jag gillat - förutom spräcklet) med hästlängder! Önskelistan blir längre och längre.

  SvaraRadera