lördag 7 januari 2012

Klippa eller inte


Jag stickade oket på Guld runt. Sydde på maskin och klippte upp. Därefter stickade jag alla stycken var för sig med raglanökningar fram och tillbaka. Troligen för att inte få så långa varv och att kunna ha koll på storleken.  Mina framkanter är stickade lösa och fastsydda efteråt. Den bit där kanterna syddes fast mot uppklippet har extra maskor för att dölja klippkanterna. Jag hade förberett och hade  maskor till framkanterna redan när jag stickade halskanten. Framkantens maskor fick sitta på en tråd medan oket stickades.

7 kommentarer:

 1. Vad bra att du visar hur du har gjort! Det är så bra att ha en rutinerad Bohusstickerska ibland oss! Men jag undrar om det gör någon skillnad att göra som jag beskrev att jag tänkte göra. Jag vill inte sticka fram och tillbaka och jag tycker att all form av montering ska hållas nere så mycket som möjligt för att jag inte ska tappa lusten.

  SvaraRadera
 2. Vidden är över bysten. Det går jättebra att sticka alla delar utan söm!

  SvaraRadera
 3. Bohusplagg är väldigt varma. Om plagget är väldigt tight och man blir varm kan det hända att det filtar sig. Min Guld har filtat en del under armarna. En bekant till min mamma har Vildäpplet(köpt på 60-talet) men den har krympt så hon kan inte ha den längre. Angora kan krympa om man är ute i fuktigt väder. Jag hade ett par fingervantar av angora som ganska fort blev för små.

  SvaraRadera
 4. Tack för dina grymma tips, Evalotta!

  SvaraRadera
 5. Hej, en dum fråga kanske men när ni skriver att ni klipper upp, menar ni då att ni stickar en tröja, klipper upp den och gör om till kofta?
  Om det är så är jag jätteintresserad av hur ni får till knapprad och knapphålsrad jag är sugen på att göra likadant med min tröja.

  SvaraRadera
 6. Ingen dum fråga alls! Det stämmer. Man stickar som en tröja men man lägger till maskot mitt fram som sömsmån. Jag har lagt til 10. Det är lite många men hellre för många. Jag kan klippa längre in annars. Jag stickar de maskorna med varannan av färgerna så det blir långa ränder. Det är lättare att se var man ska klippa då. Sen syr man längs med på maskin eller för hand, eller virkar. Denna delen kräver lite mer beskrivning så jag lämnar det och jag ska leta upp en bra länk. Knappslån stickar jag vid för sig ocj jag ska sy på den efteråt på samma sätt som Eva-Lotta har beskrivit. Jag hoppas att du förstår hur jag menar :)

  SvaraRadera