söndag 8 januari 2012

VildäppletJag stickar en Vildäpplet och här är en bild på nästan alla färger som ingår. Sammanlagt är det 13 (!) stycken om man räknar bort bottenfärgen (mörkgrön). På en del varv stickar man med fyra färger samtidigt, men dit har jag inte kommit än. Jag gillar pillet med färgerna och räknandet och gruvar mig för den enahanda slätstickningen längre fram.


Min blogg heter Stickagårju och själv heter jag Lena. Jag har stickat en bohuströja tidigare, Nya Azalean. Inte heller den valde jag själv, och tur var väl det, för det är ju omöjligt att bestämma sig för en av alla dessa vackra tröjor. Båda två är tröjor, alltså inte koftor, jag behöver samla mig lite för att klippa i den här typen av stickning och att sticka aviga varv med tre färger eller fler känns så gott som uteslutet. Nya Azalean var enklare att sticka än Vildäpplet, som mest var det tre färger samtidigt och ökningarna var placerade på ett annat och lite fiffigare sätt. Då stickade jag både bål och ärmar på rundsticka och det tänker jag göra nu också. Jag hade tänkt göra ärmarna lite smalare, de blev lite onödigt vida på Azalean, men efter att ha läst Tålamodspåsens beskrivning av hur värme kan påverka plagget låter jag kanske bli. Det är ett tag dit.

På bilden syns min egen idé om halskant, ingen revolution direkt, men jag gillar den: en slätstickad kant som får rulla sig mot ett avigt varv. På så vis blir ringningen lite större och jag slipper sticka 1r1a. 
3 kommentarer:

  1. Hej Lena. Vad kul med ett till bohusproffs här!

    SvaraRadera
  2. Den halskanten blir ju väldigt fin! Jag kör en vikt resår eftersom jag tyckte det passar bättre till min knappslå men annars hade jag nog övervägt att göra så. Bra idé!

    SvaraRadera
  3. Nja, proffs vill jag nog inte heta, det lämpar sig bättre som smeknamn på Tålamodspåsen! Vildäpplet blir svårare och svårare, men det ska jag nog blogga lite om.

    SvaraRadera